16 augusti 2022
18:45

Bälaryds IK

Referat: Ekenässjöns IF - Bälaryds IK

A-laget tog en viktig seger borta mot Ekenässjöns IF. En på förhand svår match då EIF imponerade när de gästade Tallåsen i våras. Vi fick då gräva djupt för att de tre poängen skulle stanna kvar på Tallis. Denna gång blev det inte fullt så jämnt. Killarna presterade kanonbra och vi kunde vända hem med seger med hela 0-6 (0-2). Detta efter en mycket stabil, solid och bra insats av oss. Ramstark defensiv och bra offensiv är ju allt som oftast ett bra segerrecept. Så även denna gång. Det var dock hemmalaget som inledde bäst och under de inledande minuterna så hade de ett par fina lägen varav Adriano Hadi Wolender i vårt mål fick kliva fram vid ett tillfälle och göra en fin räddning. Istället var det vi som lyckades sätta 0-1 efter tio minuter genom Theo Jarl som på framspelning från Liam Lindstrand tryckte in bollen i bortre burgaveln. Såklart ett skönt mål att få och sedan var det egentligen aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna. Vi kom igång alltmer och långa stunder kunde man sitta och glädjas åt hur bra vi vårdade boll och lät hemmaspelarna jaga. Visst, en del onödiga och slarviga bolltapp hade vi ju men det är väl snudd på omöjligt att undvika i Div 6? Och när vi tappade boll så försvarade vi oss jättebra. Vi jobbade bra som en enhet, som ett lag och EIF:s målchanser under resten av matchen var sedan lätträknade. Vi hade god kontroll på matchen och i 36:e minuten så lyckades vi öka på till 0-2 genom Perparim Preteni som efter ett fint instick från Theo Jarl avslutade distinkt. 0-2 blev också halvtidssiffrorna.

Vi fortsatte vårt stabila spel i andra halvlek. Hemmaspelarna mattades av och efter dryga timmen spelad så avgjorde matchen mer eller mindre på en hörnsituation där Alexander Lindberg Fulke höll sig framme och sköt in bollen efter en retur fram till 0-3. Matchen avgjordes definitivt med kvarten kvar då vi gjorde 0-4 och målet var en riktig delikatess. Simon Eklund slog en suverän crossmacka som Gentijan Preteni mötte på ett tillslag vid bortre stolpen. Oerhört tjusigt! Ett mål som hade platsat i en av Sportspegelns målkavalkader alla dagar i veckan. Under sista tio minuterna lyckades vi sedan göra två mål till. 0-5 gjordes av Dan Araya på pass från Gentijan Preteni och den gode Gentijan fastställde sedan slutresultatet 0-6 med sitt andra mål för kvällen framspelad av Theo Jarl som därmed gjorde sin tredje assist denna kväll. Och så satte han ju dessutom ett mål. Inte illa! Theo var väldigt duktig matchen igenom och belönades ju även med en plats i Veckans elva i lokalpressen.

Det är bara att lyfta på kepsen för hela laget. Vi gjorde en riktigt strong match och det var många som var väldigt bra denna kväll. Janne och Masken hade återigen inte helt lätt när de skulle fördela dobbarna men till slut så bestämde de sig för detta utfall:
3: Adam Swärd
2: Gustaf Bladh
1: Rikard Petersson
Men det var som sagt många kandidater denna afton.

Härnäst väntar seriefinal på tisdag kväll då serieledarna Torpa AIS kommer på besök till Tallåsen. Då är det 0-0 igen och tre nya viktiga poäng på spel. Då ska vi försöka prestera bra på nytt.